Το quality-life.gr χρησιμοποιεί cookies, για να διασφαλίσει ότι απολαμβάνετε την ηλεκτρονική σας ασφάλεια στην ιστοσελίδα μας και για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Περισσότερες πληροφορίες
Ελληνικά English
"Είτε νομίζετε ότι μπορείτε είτε νομίζετε ότι δεν μπορείτε, έχετε δίκιο"HENRY FORD(Ιδρυτής της αυτοβιομηχανίας Ford,1863-1947)
Νέα - Δημοσιεύσεις

"Επαναπρογραμμάτισε" το εγώ σου και δώσε νέα αξία στη ζωή σου

 

Στο ερώτημα, αν μπορεί κάποιος να επαναπρογραμματίσει τον εαυτό του, η απάντηση είναι ναι, με βασική και αναγκαία συνθήκη να το επιθυμεί και να δεσμευτεί στον εαυτό του ότι θα εργαστεί για να το πετύχει.

Πιο αναλυτικά για να προχωρήσει κάποιος σε ανασχηματισμό των πάγιων και αυτόματων τρόπων λειτουργίας του, το πρώτο που έχει να κάνει, είναι να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί συνειδητά το μοντέλο του κόσμου που έχει.

Το μοντέλο μας είναι ο προσωπικός μας τρόπος επεξεργασίας και αφομοίωσης εμπειριών και αποτελείται από ότι έχουμε σκεφτεί, κάνει και βιώσει. Η προσωπική μας ιστορία από μνήμες, εμπειρίες, σκέψεις, το σύστημα αξιών και οι πεποιθήσεις που έχει ο καθένας καθώς και ο τρόπος που αλληλεπιδρούν, δίνουν το μοντέλο του κόσμου του. Όπως είναι φυσικό κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό μοντέλο για τον κόσμο, έχουμε όμως την τάση να πιστεύουμε ότι το δικό μας είναι το μόνο αληθινό.

Μόνο, αν κάποιος μπει στη διαδικασία να αποκτήσει επίγνωση ότι αυτό είναι το δικό του μοντέλο και κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη άρα και αντίδραση στα γεγονότα, μόνο τότε μπορεί να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες επιλογές.

Η δυνατότητα επιλογής, μας βοηθά στο να αντιληφθούμε μία κατάσταση διαφορετικά και άρα να ψάξουμε για διαφορετικές λύσεις και έτσι να προκύψει η επιθυμητή αλλαγή.

Το NLP μας παρέχει τεχνικές για να εκπαιδεύσουμε τους ενδιαφερόμενους να αυξήσουν τις επιλογές και την ευελιξία τους.

Κάποιες από αυτές τις τεχνικές είναι η μη πολική σκέψη, η αλλαγή προοπτικής, οι άγκυρες και η αλλαγή προτύπου.

Κάθε μία από αυτές τις τεχνικές λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο, ανάλογα με το τι Θέλει να επιλύσει.

Υπάρχουν όμως και είναι στη διάθεση όλων, αρκεί να είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν αλλαγές στη ζωή τους.